Bemutatkozás

Kalóz Strandbisztró, Badacsonytomaj

A lényeg…

2016-ban nyílt a fövenyesi Kalóz kistestvére a badacsonytomaji strandon. Már itt is vannak törzsvendégeink, és hálásan köszönjük, hogy szeretettel fogadtatok. Annyira jól éreztük magunkat tavaly, hogy idén is folytatjuk… Néhány éve, a balatoni strandbüfék közül elsőként szálltunk szembe a hekk és a lángos egyeduralmával, mutattunk alternatívát, de még mindig tanuljuk és alakítjuk, hogyan lehet a strandon is valami jót, valami mást, gasztronómiai élményt adni…

A tények...

A fövenyesi strandon 2003 óta családi vállalkozásban üzemel a Kalóz Büfé, ma már Kalóz Strandbisztró néven. Mindig jó strandbüfét szerettünk volna, minőségi, helyi alapanyagokból, minőségi ételeket és italokat adni a strandon. Hosszú folyamat volt, mire megvalósíthattuk azt, amit fejben már sokkal korábban összeraktunk…

A strandbüfézés a vendéglátás elég speciális ága, mert szezonális, nagyban függ az időjárástól, és mire összeáll a csapat, a személyzet, már vége a nyárnak és következő évben a csapatépítést új emberekkel újra kell kezdeni… De az elmúlt években szerencsénk volt, mert olyan kollégákat, szakmai partnereket találtunk, akikkel együtt tudtunk gondolkodni. 2015 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és dobtuk a hekket meg a lángost, amit mi soha, de soha sem szerettünk, és a legtöbb amit tehettünk, hogy igyekeztünk tisztességesen elkészíteni. De már nem kell, ezt a vendégeink is visszaigazolták. Szerintünk a Balatonnak egyáltalán nincs szüksége a tájidegen hekkre, lángost pedig az süssön, aki nagyon finomat tud. Mindenki találja meg a saját arculatát, a vendégeknek pedig legyen választásuk a strandon is.  Az elmúlt évek sikereihez, és ehhez az új szemlélethez persze kellett az is, hogy az egész Balaton, a balatoni vendéglátás a minőség irányába induljon…

2015-ben sok jó dolog történt velünk; Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, a strandbüfék közül elsőként megkaptuk a ‘Vidék Minősége, Éltető Balaton-felvidék’ védjegyet, és a Balaton Kör tagjai lettünk. Sok balatoni termelővel kerültünk kapcsolatba, akiknek a termékeiből, alapanyagaiból főzünk, és akikkel igazán jó kapcsolatot ápolunk. (Termelői lapunkat itt a honlapon, és az asztaloknál is olvashatjátok.) Vannak izgalmas programjaink, koncertek, felolvasóestek, táncos bulik. És van sok vendégünk, akik az évek alatt a barátaink lettek...

2016-ban ezt a munkát folytattuk. Még több helyi termelőtől vásároltunk, még többet kísérleteztünk, és megnyitottuk a badacsonytomaji Kalózt.

2017-ben - Kocsis Bálint mesterszakáccsal, a Kalóz kreatív séfjével- újabb szintet lépünk. Ismerve vendégeink igényeit, a régi kedvenceket megtartva, új strandételeket alkotunk. Kínálatunk egészségesebb, tradícionálisabb, mégis innovatívabb lesz.

Izgalommal és szeretettel várunk mindenkit, kisebb és nagyobb csoportokat is, strandolni, ebédelni, vacsorázni!