Bemutatkozás

Kalóz Strandbisztró, Balatonudvari-Fövenyes

A lényeg...

A mi fövenyesi történetünk- több mint tíz éve- egy lábtöréssel indult, aztán úgy alakult, hogy itt történt velünk minden, ami egy ember életében igazán fontos lehet. A Kalóz számunkra érzelmi kérdés és “furcsa hobby” lett, éppen ezért komolyan vesszük. A balatoni strandbüfék közül elsőként szálltunk szembe a hekk és a lángos egyeduralmával, de még mindig tanuljuk és alakítjuk, hogyan lehet a strandon is valami jót, valami mást, gasztronómiai élményt adni…

A tények...

A fövenyesi strandon 2003 óta családi vállalkozásban üzemel a Kalóz Büfé, ma már Kalóz Strandbisztró néven. Mindig jó strandbüfét szerettünk volna, minőségi, helyi alapanyagokból, minőségi ételeket és italokat adni a strandon. Hosszú folyamat volt, mire megvalósíthattuk azt, amit fejben már sokkal korábban összeraktunk...

A strandbüfézés a vendéglátás elég speciális ága, mert szezonális, nagyban függ az időjárástól, és mire összeáll a csapat, a személyzet, már vége a nyárnak és következő évben a csapatépítést új emberekkel újra kell kezdeni… De az elmúlt években szerencsénk volt, mert olyan kollégákat, szakmai partnereket találtunk, akikkel együtt tudtunk gondolkodni. 2015 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és dobtuk a hekket meg a lángost, amit mi soha, de soha sem szerettünk, és a legtöbb amit tehettünk, hogy igyekeztünk tisztességesen elkészíteni. De már nem kell, ezt a vendégeink is visszaigazolták. Szerintünk a Balatonnak egyáltalán nincs szüksége a tájidegen hekkre, lángost pedig az süssön, aki nagyon finomat tud. Mindenki találja meg a saját arculatát, a vendégeknek pedig legyen választásuk a strandon is.  Az elmúlt évek sikereihez, és ehhez az új szemlélethez persze kellett az is, hogy az egész Balaton, a balatoni vendéglátás a minőség irányába induljon…

2015-ben sok jó dolog történt velünk; Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, a strandbüfék közül elsőként megkaptuk a ‘Vidék Minősége, Éltető Balaton-felvidék’ védjegyet, és a Balaton Kör tagjai lettünk. Sok balatoni termelővel kerültünk kapcsolatba, akiknek a termékeiből, alapanyagaiból főzünk, és akikkel igazán jó kapcsolatot ápolunk. (Termelői lapunkat itt a honlapon, és az asztaloknál is olvashatjátok.) Vannak izgalmas programjaink, koncertek, felolvasóestek, táncos bulik. És van sok vendégünk, akik az évek alatt a barátaink lettek...

2016-ban ezt a munkát folytattuk. Még több helyi termelőtől vásároltunk, még többet kísérleteztünk, és megnyitottuk, majd két éven át üzemeltettük a badacsonytomaji Kalózt is.

2017-ben újabb szintre léptünk. Ismerve vendégeink igényeit, a régi kedvenceket megtartva, új strandételeket alkottunk. Kínálatunk egészségesebb, tradícionálisabb, mégis innovatívabb lett.

2018-ban összehozott minket a sors Kisuti Dávid séffel, akivel 2019-ben még több újdonságot találunk ki, és a burgerlap is megújul... Aztán ősszel- ha minden igaz- új fejezet kezdődik...

Izgalommal és szeretettel várunk mindenkit, kisebb és nagyobb társaságokat is, strandolni, ebédelni, vacsorázni!

Fontos információk a fövenyesi strandról...

A fövenyesi strandra a belépés június 1-ig ingyenes, utána (augusztus végéig) reggel 8-tól 19 óráig belépőt vagy gasztrojegyet kell vásárolni. A gasztrojegy félárú strandbelépő, amellyel 2 órán keresztül igénybe lehet venni a strand szolgáltatásait. Aki 2500 Ft fölötti értékben fogyaszt a Kalózban, és felmutatja a gasztrojegyet, 10% kedvezményt kap, tehát tulajdonképpen visszakapja a gasztrojegy árát!!! Amikor nincs strandidő, akkor általában napközben sincs belépő. Ha-fizetős napokon-  nem szeretne strandolni és gasztrojegyet venni, csak a Kalózból ételt rendelni, hívja a 06 30 967 3888-as telefonszámot, és az összekészített csomagot átadjuk a büfé mellett/mögött. 19 óra után pedig mindennap mindenkit szeretettel várunk vacsorára!

Képeink