Média

2016. augusztus 13., 22:11
A második Kalóznak köszönhetően Badacsonytomaj is csatlakozott a minőségi strandkajákat kínáló helyekhez. Látványkonyha, jókedv, giga harcsafilé a burgerben. A „nagy testvér”, a fövenyesi Kalóz Strandbisztró 2003-ban nyílt meg (akkor még Kalóz Büfének hívták). Tulajdonosai mindig is „egy jó strandbüfét szerettek volna, minőségi, helyi alapanyagokból, és a bisztróra való váltás is jelzi, hogy a beach food egyik ikonikus helyéről van szó. 2015-ben a Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, az idén pedig megnyílt a badacsonytomaji kirendeltség is.
2016. július 20., 14:16
Tavaly a Kalóz harcsa-krumplija letarolta a strandételek versenyét, úgyhogy nem meglepő a fejlemény, hogy terjeszkedésbe kezdtek. Az új badacsonyi büféjükben új ételeket is kínálnak. Kóstoltunk könnyfakasztó hajdúsági chilit, iránymutató balatonkenesei sült kolbászt és padlizsánkrémet, amit egy Erdélyből elszármazott termelő készít.
2016. július 19., 20:37
Lángos, hekk, palacsinta. És a főtt kukorica? „Mais bitte, mais bitte!” A hetvenes évek nosztalgikus ízei. A naptej és a fokhagyma átható illata, a „balatoni hal”, a hekk, aminek élő ember nem látta a fejét, sercegő kettes kolbász, jobb helyeken mustár és kovi ubi. Vagy mégsem?
2016. március 07., 12:21
Sokak szerint a Balaton esetében eleve hiba hamburgerről beszélni és egy jóval autentikusabb irányba kéne eltolni a helyi gyorsétkeztetést, ami persze tökre igaz, ezért is örülünk a halakra és egyéb környékbeli sajátosságra építő beachfood-mozgalomnak. Sőt, részt is vettük a Balatoni Kör megbízásából Balaton legjobb beachfoodjának a kiválasztásában, ami az I love Balaton zsűrije szerint egyértelműen a vízikutya, erről az ételről itt írtunk korábban, tegnap volt a verseny eredményhirdetése, beszámoltak a választásunkról a tévében (46:30-tól lehet megnézni), ünnepeljük tehát a szuper balatoni kaját!
2016. március 07., 12:19
Panírozott harcsa és sültkrumpli, a balatoni fish and chips lett az év strandétele a Balatoni Kör és a We Love Balaton közös versenyén. Ismert borászok és vendéglátósok választották ki a legjobbakat a balatoni büfék kínálatából. Díjat kapott még egy zánkai büfé is, ahol minden helyi alapanyagokból készül. Ott a mangalica burger a legkedveltebb étel.
2016. március 07., 12:16
A Gasztroangyal a szezonzáró epizódban a Balaton északi partjára utazik, ahol kideríti, hol vannak a legjobb büfék, és vajon milyen fejlődési lehetőségeik vannak ezeknek a kis vendéglátóhelyeknek. Emellett Marcsi főz majd Bíró Lajossal, illetve kóstol remek sajtokat és fűszeres lekvárokat is.