Miközben a fővárosi burgerforradalom már a végét járja, a Balatonnál idén nyáron nagyszerű megoldásokba futottunk bele, így nem mehettünk el szó nélkül az idei kedvenceink mellett. Volt, aki bagelbe, más lángostésztába tette a húsokat, de a vegák is örvendhetnek körképünkön, főleg akkor, ha barátságban vannak a kecskesajtokkal. Mutatjuk sorban az északiakat, de megyünk délre is.


Egy korai szürrealista Bunuel-filmbe illő arcot vágott munkatársunk, amikor először belekóstolt a Kalóz chilis hamburgerébe. Mint megtudtuk, a bikaerős Chernobil MegfingatAtom nevű, egy sárréti termelő által készített chili kerül a burgerbe, szóval óvatosan kell beleharapni. Persze a fingatós chilin kívül egyéb jó dolgok is találhatók a burgerben. A 15 dekányi marhapogácsa mellett majonéz is kerül a két buci közé, illetve paradicsom, jégsaláta és hagyma. A bucit az ő receptjük alapján a nagyvázsonyi pékség készíti, a húst Keneséről szerzik be a Pörctől. Persze nem ez az egyetlen burgerük, van klasszik, BBQ, sőt még harcsás is, sült krumpli és coleslaw pedig mindegyikhez jár.
Milyen húsból? Balatonkenesei marha.
Mennyiért? 1990 Ft.
Alapanyag? Hazai.
És a buci? Nagyvázsonyból saját recept alapján.
Vega? Van.