Közzétételek

  • a kedvezményezett neve: Kalóz Strandbisztró Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: A Kalóz Strandbisztró fejlesztése
  • a szerződött támogatás összege: 59 590 326.-
  • a támogatás mértéke (%-ban): 96,05%
  • a projekt tartalmának bemutatása:  A mi fövenyesi történetünk – több mint tíz éve – egy lábtöréssel indult, aztán úgy alakult, hogy itt történt velünk minden, ami egy ember életében igazán fontos lehet. A Kalóz számunkra érzelmi kérdés és egy “furcsa hobby” lett, éppen ezért komolyan vesszük. A balatoni strandbüfék közül elsőként szálltunk szembe a hekk és a lángos egyeduralmával, de még mindig tanuljuk és alakítjuk, hogyan lehet a strandon is valami jót, valami mást, gasztronómiai élményt adni.

 

A fövenyesi strandon 2003 óta családi vállalkozásban üzemel a Kalóz Büfé, ma már Kalóz Strandbisztró néven.

Mindig jó strandbüfét szerettünk volna, minőségi, helyi alapanyagokból, minőségi ételeket és italokat adni a strandon. Hosszú folyamat volt, mire megvalósíthattuk azt, amit fejben már sokkal korábban összeraktunk. A strandbüfézés a vendéglátás elég speciális ága, mert szezonális, nagyban függ az időjárástól, és mire összeáll a csapat, a személyzet, már vége a nyárnak és következő évben a csapatépítést új emberekkel újra kell kezdeni. De az elmúlt években szerencsénk volt, mert olyan kollégákat, szakmai partnereket találtunk, akikkel együtt tudtunk gondolkodni. 2015 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és dobtuk a hekket meg a lángost, amit mi soha, de soha sem szerettünk, és a legtöbb amit tehettünk, hogy igyekeztünk tisztességesen elkészíteni. De már nem kell, ezt a vendégeink is visszaigazolták. Szerintünk a Balatonnak egyáltalán nincs szüksége a tájidegen hekkre, lángost pedig az süssön, aki nagyon finomat tud. Mindenki találja meg a saját arculatát, a vendégeknek pedig legyen választásuk a strandon is. Az elmúlt évek sikereihez, és ehhez az új szemlélethez persze kellett az is, hogy az egész Balaton, a balatoni vendéglátás a minőség irányába induljon.

2015-ben sok jó dolog történt velünk; Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, a strandbüfék közül elsőként megkaptuk a ‘Vidék Minősége, Éltető Balaton-felvidék’ védjegyet, és a Balaton Kör tagjai lettünk. Sok balatoni termelővel kerültünk kapcsolatba, akiknek a termékeiből, alapanyagaiból főzünk, és akikkel igazán jó kapcsolatot ápolunk. Vannak izgalmas programjaink, koncertek, felolvasóestek, táncos bulik. És van sok vendégünk, akik az évek alatt a barátaink lettek.

2017-ban ezt a munkát folytattuk csak már Kalóz Strandbisztró Kft. égisze alatt. Még több helyi termelőtől vásároltunk, még többet kísérleteztünk, és megnyitottuk a badacsonytomaji Kalózt is a másik vállalkozásunkkal.

Fejlesztés: jelen projekt keretében először téli szezonra alkalmassá alakítjuk a megvalósítási helyszínt, valamint bővítjük a teret is, illetve a meglévő ingatlant oly módon korszerűsítjük, hogy az még piacképesebb legyen. Ezt követően pedig felveszünk 8 főt, aki számára a vendéglátásban teljes munkaidős állást biztosítunk, hosszútávon, szezontól függetlenül.

A fejlesztendő tevékenységünk: Éttermi vendéglátás

Az értékesített termék: helyben készített étel, ital, valamint alkohol (környékbeli termelői borok). Ezeket a meglévő, műszakilag felszerelt konyhánkon készítjük, jelenleg szezonban működő, saját tulajdonú ingatlanunkban üzemeltetjük a Bisztrót. Különös hangsúlyt fektetünk a helyi alapanyagokra, melyeket a termelők házhoz is szállítanak a részünkre.

A célcsoportunk: balatonudvariban és környékén élő,középosztálybeli családok és fiatalok, valamint a Balatonfüreden, Tihanyban és a vonzáskörzetben lévő szálláshelyek turistái. A környékbeli állandó lakosok száma 17 581 fő. A környékben évente 22 fesztivált kerül megrendezésre (évről évre nő ez a szám), melyek látógatóközönsége közel 50 ezer ember.

A fejlesztés indokoltsága: a nagyszámú szálláshelyfejlesztésnek köszönhetően már ősszel és télen is nagyszámú turista látogatja a Balatont, mely tendencia folyamatosan nő. Erre felkészülve szeretnénk téli szezonra alkalmassá tenni az egységet és az eddigi szezonalitásból kilépve, egész évben kiszolgálni a vendégeket, programokat szervezni a helyi közösség fejlesztésére, valamint egész éves vendéglátóipari munkát biztosítani a környékbeli lakosoknak. Az átalakítást követően a Bisztró befogadóképessége: 110 főre növekszik (télen 60 fő). Akár naponta 500-600 ember kiszolgálására lesz alkalmas. Ezáltal egyrészt a nyitvatartási időt is megkétszerezzük, ráadásul a befogadóképességünk is közel a duplájára emelkedik, mely kellő alapot teremt a progresszív növekedésnek.

A kiszolgálás módja: klasszikus éttermi kiszolgálás,étlapról,felszolgáló közreműködésével.a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.05.12.

  • projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2018-00140
EU_zaszlo_text_RGB_hu
2_infoblokk_2020_ESZA_3C