Média

2020. március 20., 22:45
@Együtt megyünk a balatonfüredi gasztropiknikre. Balatoni körütazásunk záró állomásán sok vidám balatoni vendéglátó, borász, valamint a népes vendégsereg ünnepelte együtt a tavasz közeledtét. Köszönjük, hogy velünk tartottatok, hamarosan újabb izgalmas gasztro kalandokkal jövünk.
2020. március 14., 15:45
Folytatjuk a balatoni vlogsorozatunkat. A következő állomásunk Fövenyes, ahol egy cuki családdal, Nikivel, Attilával a Kalóz strandbisztró megálmodóival beszélgettünk a strand gasztronómiáról és rengeteg érdekes dolgot meséltek el nekünk erről.
2019. február 14., 16:53
A Kalóz Strandbisztró Fövenyesen az egyik első fecske volt, aki nyarat csinált a balatoni strandgasztronómiában. 2015-ben a magyar fish&chips-ük, a Harcsa&Krumpli az év strandétele lett, és vele a bisztró is berobbant a köztudatba. Azóta is sokan csak azért látogatnak a fövenyesi strandra, hogy teszteljék a Kalóz konyháját, ahol azóta is folyamatos a mindig jobbra törekvés és a fejlődés.
2018. július 17., 13:30
Lezúztunk a Balatonra és felzabáltunk mindent! Ebben a részben Zé a Balaton északi partján autókázott végig és közben persze mindenhol megáll kajálni. :P Lesz itt keszeg, hamburger, süti és még sok minden más, csekkoljátok a videót és tartsatok velünk a további részekben is!
2018. április 20., 19:11
2018-ban a fövenyesi Kalóz Strandbisztró a Dining Guide top 10-es street food listáján kapott helyet. Járatlan utakról, műfajteremtésről, strandételekről és egy új nyitásról beszélgettünk az egyik tulajdonossal, Nagy-Golyán Nikivel.
2018. március 09., 22:45
A Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauz a top 100, majd a pontozáson kívül eső éttermek után majdnem 150 street food helyeket is ajánl. A mezőny továbbra is erős, ugyanakkor az is látható, hogy nagy a fluktuáció, sok a nyitás-zárás. A street food rugalmas kategóriájába sok minden belefér, de mi alapvetően a stabil minőséget és az alapanyag-tudatosságot keressük. A toplista szereplői mindemellett hiteles, adott esetben újító koncepciókkal és harmonikus ízkompozíciókkal tűnnek ki a tömegből.
2017. június 24., 12:27
A fövenyesi Kalóz strandbisztró harcsa&krumpli nevű kreációja 2015-ben elnyerte az év balatoni strandétele címet, ennek ellenére a büfé még mindig sok balatonozó számára ismeretlen, hiszen viszonylag eldugott helyen fekszik. És kevesen tudják azt is, hogy a Kalóz már a tizenötödik nyarát kezdte meg idén Nagy Attila és felesége, Golyán Nikolett irányítása alatt, mégis csak pár éve lett zarándokhely a megújuló balatoni gasztronómia iránt érdeklődők körében. A siker tehát nem jön könnyen ebben a műfajban sem.
2016. augusztus 19., 17:03
Az alábbi lista igen-igen szubjektív, sőt vállaltan az. Minden helyet, amiről írok két gyerek társaságában teszteltünk, sokszor évenként vissza-vissza térve. Vannak persze újak is, vannak nagyot fejlődők és vannak, amelyektől nem voltunk elájulva. Azt, hogy hova mikor menjünk a korábbi tapasztalatok, az ismerősök ajánlása, a szakirodalom sűrű forgatása és egyre inkább a helyek Facebook oldalára írt kommentek határozzák meg. És persze az időjárás is, meg a gyerekek preferenciái.
2016. augusztus 17., 13:30
Miközben a fővárosi burgerforradalom már a végét járja, a Balatonnál idén nyáron nagyszerű megoldásokba futottunk bele, így nem mehettünk el szó nélkül az idei kedvenceink mellett. Volt, aki bagelbe, más lángostésztába tette a húsokat, de a vegák is örvendhetnek körképünkön, főleg akkor, ha barátságban vannak a kecskesajtokkal. Mutatjuk sorban az északiakat, de megyünk délre is.
2016. augusztus 13., 22:11
A második Kalóznak köszönhetően Badacsonytomaj is csatlakozott a minőségi strandkajákat kínáló helyekhez. Látványkonyha, jókedv, giga harcsafilé a burgerben. A „nagy testvér”, a fövenyesi Kalóz Strandbisztró 2003-ban nyílt meg (akkor még Kalóz Büfének hívták). Tulajdonosai mindig is „egy jó strandbüfét szerettek volna, minőségi, helyi alapanyagokból, és a bisztróra való váltás is jelzi, hogy a beach food egyik ikonikus helyéről van szó. 2015-ben a Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, az idén pedig megnyílt a badacsonytomaji kirendeltség is.
2016. augusztus 03., 12:30
Van az a pont, amikor az embert taszítja a tömeg, a szolgáltatások és az infrastruktúra sokasága, és csak egy nyugodt, csendes helyen szeretne eltölteni egy napot a kedvesével. Ilyen kis egyszerű, de borzasztóan romantikus és élhető hely a Tihanyi-félsziget és a Káli-medence közé beszorult Fövenyes is.
2016. július 20., 14:16
Tavaly a Kalóz harcsa-krumplija letarolta a strandételek versenyét, úgyhogy nem meglepő a fejlemény, hogy terjeszkedésbe kezdtek. Az új badacsonyi büféjükben új ételeket is kínálnak. Kóstoltunk könnyfakasztó hajdúsági chilit, iránymutató balatonkenesei sült kolbászt és padlizsánkrémet, amit egy Erdélyből elszármazott termelő készít.
2016. július 19., 20:37
Lángos, hekk, palacsinta. És a főtt kukorica? „Mais bitte, mais bitte!” A hetvenes évek nosztalgikus ízei. A naptej és a fokhagyma átható illata, a „balatoni hal”, a hekk, aminek élő ember nem látta a fejét, sercegő kettes kolbász, jobb helyeken mustár és kovi ubi. Vagy mégsem?
2016. március 07., 12:21
Sokak szerint a Balaton esetében eleve hiba hamburgerről beszélni és egy jóval autentikusabb irányba kéne eltolni a helyi gyorsétkeztetést, ami persze tökre igaz, ezért is örülünk a halakra és egyéb környékbeli sajátosságra építő beachfood-mozgalomnak. Sőt, részt is vettük a Balatoni Kör megbízásából Balaton legjobb beachfoodjának a kiválasztásában, ami az I love Balaton zsűrije szerint egyértelműen a vízikutya, erről az ételről itt írtunk korábban, tegnap volt a verseny eredményhirdetése, beszámoltak a választásunkról a tévében (46:30-tól lehet megnézni), ünnepeljük tehát a szuper balatoni kaját!
2016. március 07., 12:19
Panírozott harcsa és sültkrumpli, a balatoni fish and chips lett az év strandétele a Balatoni Kör és a We Love Balaton közös versenyén. Ismert borászok és vendéglátósok választották ki a legjobbakat a balatoni büfék kínálatából. Díjat kapott még egy zánkai büfé is, ahol minden helyi alapanyagokból készül. Ott a mangalica burger a legkedveltebb étel.
2016. március 07., 12:16
A Gasztroangyal a szezonzáró epizódban a Balaton északi partjára utazik, ahol kideríti, hol vannak a legjobb büfék, és vajon milyen fejlődési lehetőségeik vannak ezeknek a kis vendéglátóhelyeknek. Emellett Marcsi főz majd Bíró Lajossal, illetve kóstol remek sajtokat és fűszeres lekvárokat is.

További linkek

2020-as megjelenések

https://diningguide.hu/topminoseget-lazan-dining-guide-top-10-alternativ...

 

2018-as megjelenések

http://diningguide.hu/ime-2018-legjobb-street-food-helyei-dining-guide-t...

 

2016-es megjelenések

http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/bufeforradalom

http://ilovebalaton.blog.hu/2016/08/12/kaloz_strandbisztro_badacsonytomaj

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/ti.tenyleg.szuvidoltok.a.strandon.kaloz.strandbisztro.badacsonytomaj

http://eszakipart.hu/ez-mar-tenyleg-forradalom/

http://velvet.hu/balaton/2016/07/03/kalozban_ettunk/

http://itthonabalatonon.blog.hu/2016/08/02/tuti_randitipp_azoknak_akik_nem_szeretnek_tomeghelyen_randizni_a_balatonon#more8928818

http://agifoz.blogspot.hu/2016/08/32-kedvenc-helyunk-balaton-eszaki.html

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/bagelbe.harapsz.vagy.borbirtokon.falatozol.a.11.kedvenc.uj.burgerunk.a.balatonnal

http://travelo.hu/tura/2016/06/30/ket_kereken_a_meses_kali-medenceben/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/a.sultes.talon.tul.is.van.elet.30.kulonleges.balatoni.etterem

http://divany.hu/alapkonyha/2016/06/30/megvannak_a_balaton_legjobb_ettermei/

 

http://index.hu/kultur/eletmod/2015/08/18/magyar_fish_and_chips_lett_a_balaton_legjobb_strandetele/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/turos.csuszatol.a.vega.burgerig.ok.palyaznak.az.ev.beach.foodja.cimre

http://www.mediaklikk.hu/video/kosar-2015-07-30-i-adas-2/

http://welovebalaton.hu/balaton/ennel.finomabb.meg.sosem.volt.az.instagram

http://www.mediaklikk.hu/video/balatoni-nyar-2015-06-26-i-adas/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/a.tiz.kedvenc.balatoni.burgerunk

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/bufeforradalom.alakul.az.eszaki.parton