Média

2019. február 14., 16:53
A Kalóz Strandbisztró Fövenyesen az egyik első fecske volt, aki nyarat csinált a balatoni strandgasztronómiában. 2015-ben a magyar fish&chips-ük, a Harcsa&Krumpli az év strandétele lett, és vele a bisztró is berobbant a köztudatba. Azóta is sokan csak azért látogatnak a fövenyesi strandra, hogy teszteljék a Kalóz konyháját, ahol azóta is folyamatos a mindig jobbra törekvés és a fejlődés.
2018. április 20., 19:11
2018-ban a fövenyesi Kalóz Strandbisztró a Dining Guide top 10-es street food listáján kapott helyet. Járatlan utakról, műfajteremtésről, strandételekről és egy új nyitásról beszélgettünk az egyik tulajdonossal, Nagy-Golyán Nikivel.
2017. június 24., 12:27
A fövenyesi Kalóz strandbisztró harcsa&krumpli nevű kreációja 2015-ben elnyerte az év balatoni strandétele címet, ennek ellenére a büfé még mindig sok balatonozó számára ismeretlen, hiszen viszonylag eldugott helyen fekszik. És kevesen tudják azt is, hogy a Kalóz már a tizenötödik nyarát kezdte meg idén Nagy Attila és felesége, Golyán Nikolett irányítása alatt, mégis csak pár éve lett zarándokhely a megújuló balatoni gasztronómia iránt érdeklődők körében. A siker tehát nem jön könnyen ebben a műfajban sem.
2016. augusztus 13., 22:11
A második Kalóznak köszönhetően Badacsonytomaj is csatlakozott a minőségi strandkajákat kínáló helyekhez. Látványkonyha, jókedv, giga harcsafilé a burgerben. A „nagy testvér”, a fövenyesi Kalóz Strandbisztró 2003-ban nyílt meg (akkor még Kalóz Büfének hívták). Tulajdonosai mindig is „egy jó strandbüfét szerettek volna, minőségi, helyi alapanyagokból, és a bisztróra való váltás is jelzi, hogy a beach food egyik ikonikus helyéről van szó. 2015-ben a Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, az idén pedig megnyílt a badacsonytomaji kirendeltség is.
2016. július 20., 14:16
Tavaly a Kalóz harcsa-krumplija letarolta a strandételek versenyét, úgyhogy nem meglepő a fejlemény, hogy terjeszkedésbe kezdtek. Az új badacsonyi büféjükben új ételeket is kínálnak. Kóstoltunk könnyfakasztó hajdúsági chilit, iránymutató balatonkenesei sült kolbászt és padlizsánkrémet, amit egy Erdélyből elszármazott termelő készít.
2016. július 19., 20:37
Lángos, hekk, palacsinta. És a főtt kukorica? „Mais bitte, mais bitte!” A hetvenes évek nosztalgikus ízei. A naptej és a fokhagyma átható illata, a „balatoni hal”, a hekk, aminek élő ember nem látta a fejét, sercegő kettes kolbász, jobb helyeken mustár és kovi ubi. Vagy mégsem?
2016. március 07., 12:21
Sokak szerint a Balaton esetében eleve hiba hamburgerről beszélni és egy jóval autentikusabb irányba kéne eltolni a helyi gyorsétkeztetést, ami persze tökre igaz, ezért is örülünk a halakra és egyéb környékbeli sajátosságra építő beachfood-mozgalomnak. Sőt, részt is vettük a Balatoni Kör megbízásából Balaton legjobb beachfoodjának a kiválasztásában, ami az I love Balaton zsűrije szerint egyértelműen a vízikutya, erről az ételről itt írtunk korábban, tegnap volt a verseny eredményhirdetése, beszámoltak a választásunkról a tévében (46:30-tól lehet megnézni), ünnepeljük tehát a szuper balatoni kaját!
2016. március 07., 12:19
Panírozott harcsa és sültkrumpli, a balatoni fish and chips lett az év strandétele a Balatoni Kör és a We Love Balaton közös versenyén. Ismert borászok és vendéglátósok választották ki a legjobbakat a balatoni büfék kínálatából. Díjat kapott még egy zánkai büfé is, ahol minden helyi alapanyagokból készül. Ott a mangalica burger a legkedveltebb étel.
2016. március 07., 12:16
A Gasztroangyal a szezonzáró epizódban a Balaton északi partjára utazik, ahol kideríti, hol vannak a legjobb büfék, és vajon milyen fejlődési lehetőségeik vannak ezeknek a kis vendéglátóhelyeknek. Emellett Marcsi főz majd Bíró Lajossal, illetve kóstol remek sajtokat és fűszeres lekvárokat is.

További linkek

2018-as megjelenések

http://diningguide.hu/ime-2018-legjobb-street-food-helyei-dining-guide-t...

 

2016-es megjelenések

http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/bufeforradalom

http://ilovebalaton.blog.hu/2016/08/12/kaloz_strandbisztro_badacsonytomaj

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/ti.tenyleg.szuvidoltok.a.strandon.kaloz.strandbisztro.badacsonytomaj

http://eszakipart.hu/ez-mar-tenyleg-forradalom/

http://velvet.hu/balaton/2016/07/03/kalozban_ettunk/

http://itthonabalatonon.blog.hu/2016/08/02/tuti_randitipp_azoknak_akik_nem_szeretnek_tomeghelyen_randizni_a_balatonon#more8928818

http://agifoz.blogspot.hu/2016/08/32-kedvenc-helyunk-balaton-eszaki.html

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/bagelbe.harapsz.vagy.borbirtokon.falatozol.a.11.kedvenc.uj.burgerunk.a.balatonnal

http://travelo.hu/tura/2016/06/30/ket_kereken_a_meses_kali-medenceben/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/a.sultes.talon.tul.is.van.elet.30.kulonleges.balatoni.etterem

http://divany.hu/alapkonyha/2016/06/30/megvannak_a_balaton_legjobb_ettermei/

 

http://index.hu/kultur/eletmod/2015/08/18/magyar_fish_and_chips_lett_a_balaton_legjobb_strandetele/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/turos.csuszatol.a.vega.burgerig.ok.palyaznak.az.ev.beach.foodja.cimre

http://www.mediaklikk.hu/video/kosar-2015-07-30-i-adas-2/

http://welovebalaton.hu/balaton/ennel.finomabb.meg.sosem.volt.az.instagram

http://www.mediaklikk.hu/video/balatoni-nyar-2015-06-26-i-adas/

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/a.tiz.kedvenc.balatoni.burgerunk

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/bufeforradalom.alakul.az.eszaki.parton